Over ons

Advocatenkantoor Bos is een klein advocatenkantoor met een hoge service gevestigd in Nijmegen. Het kantoor is opgericht in 1983 door mr. B.F.M. Bos. Vanaf 2017 houdt mr. I. van Bekkum eveneens kantoor aan de Zwanenveld in Nijmegen als advocaat. Per 1 januari 2024 is hij als juridisch adviseur aan het kantoor verbonden. Deze samenwerking geschiedt op basis van kostendeling.

Missie

Advocatenkantoor Bos is opgericht om de mens centraal te stellen in het juridisch werkveld. Wij hebben als missie u te helpen bij alle juridische obstakels waar u maar tegen aan kunt lopen. Bij ons bent u geen nummer en wordt u van A tot Z bijgestaan in de moeilijke (juridische) fase waarin u verkeert. In de loop der jaren hebben wij mee mogen helpen het vertrouwen op te bouwen dat de wet en regelgeving ten goede komt van de mens. Aan de andere kant zorgt het juridisch werkveld voor veel mensen voor spanning, want niet iedereen heeft de gave zich juridisch te onderleggen en te verdedigen. Wij gunnen iedereen de beste juridische adviezen en verdediging en dat is dan ook waar wij voor staan.

Visie

Mensen die een geschil met elkaar hebben, hoeven vaak niet het onderste uit de kan. Veelal willen zij dat hun geschil wordt beëindigd met een oplossing waar zij tevreden mee zijn. Wij streven ernaar mensen die zich met een geschil tot ons wenden hun juridische positie en mogelijkheden duidelijk uit te leggen, en om vervolgens op basis van die informatie samen hun doel te bepalen en de strategie vast te stellen waarmede dat doel bereikt kan worden.

mr. B.F.M. Bos

Advocaat

E-mailadres
advocatenkantoorbos@planet.nl
Specialisatie
Personen en familierecht, belastingrecht,
mediation.
Over mij
In 1983 ben ik afgestudeerd aan de Rijksuniversiteit van Utrecht en aansluitend ben ik op 26 oktober 1983 als advocaat beëdigd. In 1999 ben ik aan de Katholieke Universiteit van Brabant afgestudeerd als belastingkundige. Nadat ik eerst een algemene praktijk voerde, heb ik in 2001 de specialisatie-opleiding Familierecht met succes afgesloten en sedertdien heb ik mij gespecialiseerd in het Personen- en Familierecht en Belastingrecht. Sindsdien houd ik mij in het bijzonder bezig met echtscheiding, alimentatie, boedelverdeling en omgang en gezag.

Ik houd ervan om mij in een zaak te verdiepen en om met een verfrissende blik tot vernieuwende oplossingen te komen. Het geeft mij energie als ik samen met de cliënt het doel behaal die we gezamenlijk hebben gesteld.

mr. I. van Bekkum

Juridisch adviseur

E-mailadres
vanbekkum@advocatenkantoorbos.com
Specialisatie
Contractrecht, onroerend goed, beslag en executierecht, erfrecht.
Over mij
Ruim 25 jaar geleden stapte ik in het avontuur dat advocatuur heet. Een uitdagend vak, met hele mooie kanten.

Ik ben begonnen op een middelgroot kantoor in Nijmegen, en ruim vijf jaar geleden heb ik de overstap gemaakt naar een kleinere setting. Daar werk ik met plezier samen met Ben Bos. Ik richt mij binnen onze samenwerking met name op de algemene civiele praktijk. Ik heb een voorliefde voor het civiele recht en voor het civiele procesrecht; daar voel ik me echt in thuis. Met ingang van 1 januari 2024 ga ik de kennis en ervaring die ik als advocaat heb opgedaan gebruiken als juridisch adviseur.

Ik houd ervan om een zaak van diverse kanten te bekijken, en in overleg met de cliënt te kijken wat het best bij de zaak maar zeker ook bij de cliënt past. Het geeft veel voldoening als het resultaat wordt bereikt waar cliënt en ik samen aan hebben gewerkt.

Het zijn niet de grote legers die veldslagen winnen, maar de goede.
Veldmaarschalk Maurits van Sachsen, 1732

Waarom Advocatenkantoor Bos?

  • Deskundigheid en ruime ervaring
  • Hoge service
  • Laagdrempelig
  • Doortastend

Wij helpen u graag in en buiten de rechtszaal. Of u nu juridische bijstand nodig heeft op persoonlijk vlak of op zakelijk vlak, wij nemen de tijd voor u. Wat ons kenmerkt is dat wij doorgaan waar anderen stoppen. Als bevlogen advocaat, maar ook als juridisch adviseur, denken wij verder met u mee dan gebruikelijk. En met onze ruime ervaring en kunde weten wij waar wij moeten doorpakken. Uw zaak is bij ons in goede handen.

Meer informatie?

Wilt u meer informatie over onze specialisaties? Kijk dan op onze pagina Rechtsgebieden en Mediation. Zit u met een juridisch vraagstuk en wilt u een gesprek? Of bent u op zoek naar een mediator? Neem dan contact met ons op. Wij staan graag voor u klaar.